Urine controle – Huisartsen Buitenlust – VENRAY
Huisartsen Buitenlust

Welkom op de website van Huisartsen Buitenlust. Op deze website kunt u informatie vinden over de werkwijze in onze praktijk en heeft u ook 24 uur per dag toegang tot uw patiëntenportaal!

Huisartsen Buitenlust Buitenlust 1 5803 AZ VENRAY

Urine controle

Blaasontsteking?

Wanneer u denkt een blaasontsteking te hebben, kunt u uw ochtendurine inleveren bij de assistente. Het is vaak niet nodig om op het spreekuur te komen bij de huisarts. Urine inleveren kan elke werkdag.

Inleveren urine:
Vang de ochtendurine op in een daarvoor bestemd potje, dit potje kunt u gratis afhalen bij onze praktijk. Het potje dient voorzien te zijn van naam en geboortedatum. De urine moet binnen twee uur na opvangen zijn ingeleverd bij de praktijk. Als het niet lukt om het binnen twee uur naar de praktijk te brengen, dan dient u de urine tijdelijk in de koelkast te bewaren.

Uitslag en behandeling
Indien een blaasontsteking aangetoond is in de urine, krijgt u indien nodig een antibioticakuur. Als het onderzoek onvoldoende aanwijzingen geeft voor een urineweginfectie, zetten wij de urine op kweek. U kunt dan de volgende dag bellen voor de uitslag. Indien na de kuur nog klachten bestaan, moet u weer urine inleveren ter controle. U kunt de urine dan het beste 2 dagen na de laatste tablet van de kuur inleveren.

 

Klik hier voor meer informatie over blaasontstekingen en de behandeling ervan.